Ecolor – Ikuisia muistoja ja tekoja ympäristön hyväksi

Ecolor (ent. Kuvaverkko) ikuistaa vuosittain satojen tuhansien lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä kaverit ja ryhmät koko Suomessa. Koulu- ja päiväkotikuvaukset ovatkin monelle lukuvuoden kohokohta! Kuvauksilla on pitkät perinteet ja kuvia katsellaan vielä vuosikymmenien päästä. Asiakkaat saavat itse valita haluamansa tuotteet Ecolorin verkkokaupassa, eikä valmiisiin kuvapaketteihin pakoteta. Kuvia on tarjolla myös digitaalisina. Ecolor onkin onnistunut vähentämään vuosien aikana merkittävästi turhien valokuvien teettämistä.

”Ekokompassi myönnettiin Ecolor ensimmäisenä kuvausliikkeenä jo vuonna 2015. Ekokompassin avulla olemme tunnistaneet liiketoimintamme ympäristövaikutukset ja olemme kehittäneet toimintaamme kestävän kehityksen näkökulmasta.”

Sari Vilen

Ekokompassi-toiminta tarkoittaa Ecolorille ympäristöasioiden päivittäistä huomioimista. Kaikki yrityksen käyttämät paperit ovat FSC-sertifioituja tai niillä on PEFC-sertifikaatti. Yritys on kiinnittänyt erityistä huomiota jätteiden määrän vähentämiseen, materiaalitehokkuuden parantamiseen ja uusien tuotantotapojen löytämiseen.

Ecolor siirtyi keväällä 2019 ensimmäisenä ja ainoana toimijana Suomessa valokuvien valmistamisessa uuteen aikaan. Kuvat muodostetaan nykyisin valokuvapaperille ympäristöystävällisellä tuotantolaitteella ilman kemikaaleja, koska perinteisessä valokuvanvalmistuksessa käytetyt kemikaalit ovat ympäristöjätettä. Ecolorin volyymilla tämä tarkoittaisi noin 80 000 kiloa ongelmajätettä vuodessa! Kemikaaleja sisältävässä valmistusprosessissa käytettävä valoherkkä paperi myös vanhenee vuosittain – toisin kuin meidän valokuvapaperimme, joka säilyy hyvälaatuisena vuosia, summaa Vilen.

Ympäristöystävällisemmän kuvienvalmistuslaitteen hankinnan jälkeen Ecolor kartoitti pienentyneen hiilijalanjälkensä ja kompensoi loput hiilidioksidipäästönsä metsittämällä joutomaata. Yritys toi ensimmäisenä valokuvausalan toimijana markkinoille hiilineutraalit valokuvatuotteet, joiden hinnassa on kompensoitu kuvauspalvelun ja kuvatuotteen hiilijalanjälki koko elinkaaren ajalta.

Ympäristön suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen huomiointi on meille tärkeä asia, koska haluamme olla mukana luomassa puhtaampaa tulevaisuutta kuvattavillemme, toteaa Vilen.

Ympäristöasioihin vaikuttaminen ei rajaudu vain oman toiminnan parantamiseen. Ecolor suosii yhteistyökumppaneita, jotka ottavat toiminnassaan huomioon ympäristöasiat.

Suurimmalla yhteistyökumppanillammekin on Ekokompassi-sertifikaatti. Kaikkien kumppaneiden valinnassa kiinnitetään huomioita pyrkimyksiin toimia ympäristöystävällisesti, Vilen kertoo.

(Julkaistu 10/2020)

Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Tutustu Ekokompassiin

Lataa opas

Ekokompassi-opas kertoo, miten ympäristövastuu otetaan haltuun Ekokompassin avulla.

Varaa esittely

Varaa aika lyhyeen esittelyyn, jossa kerromme kuinka voimme kehittää toimintaanne Ekokompassin avulla.

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →