Hävikki kyykkyyn tiimityöllä – Kanresta

Kulttuuria ja elämyksiä tarjoilevissa pääkaupunkiseudun vetonauloissa tarjoillaan myös herkullista ruokaa. Kanresta Oy vastaa ravintolapalveluista Kansallisoopperassa, Finlandia-talossa, Kansallismuseossa, Tiedekeskus Heurekassa sekä Business Park Plaza Loisteen lounasravintola Heijastuksessa.

Nämä toimipaikat ottivat Ekokompassin käyttöönsä ja ryhtyivät sen myötä askel askeleelta painamaan ruokahävikkiä alas. Ensimmäisenä LEAN-malliin perustuvan toimintamallin otti käyttöönsä lounasravintola Heijastus, jossa järjestelmällinen työ tuotti 50% vähennyksen hävikissä. Keittiön kustannustehokkuuden parantuessa säästyi raaka-aineita ja avautui uusia mahdollisuuksia lisätä esimerkiksi luomutuotteiden käyttöä.

– Meillä Ekokompassiin kuuluvien viiden toimipisteen keittiöpäälliköt valitsivat yhteistyössä kehityskohteet ja osallistuivat itse niiden kehityspolun rakentamiseen, kertoo Kanrestan ravintolatoimenjohtaja Siru Kalpio.

Vaikuttavien tulosten takana onkin keittiöammattilaisten sitoutuminen ja innostus. Tavoitteellisuutta tuo toimipaikkojen yhteinen ympäristöohjelma, johon kuuluu materiaalitehokkuuden lisäksi hankintojen ohjaaminen ja ympäristöviestintä niin henkilöstölle kuin asiakkaille.

Kanresta haluaa olla edelläkävijä kestävässä kehityksessä ja toimia ympäristövastuullisesti kumppanien kanssa. Ekokompassi on parantanut ympäristömyönteistä suhtautumista ja sitouttanut jokaisen yksilön osallistumaan.

– Olemme tehneet oikeita toimenpiteitä ja ne ovat kannustaneet tiimejä jatkuvassa parantamisessa. Työmme on vasta alussa, mutta meillä on sitoutuneita henkilöitä pitämässä kehitystä yllä, iloitsee tiimeistään selvästi ylpeä Siru Kalpio.

Comments are closed.