Kuvaverkko – Ikuisia muistoja ja tekoja ympäristön hyväksi

Kuvaverkko ikuistaa vuosittain satojen tuhansien lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä kaverit ja ryhmät koko Suomessa. Koulu- ja päiväkotikuvaukset ovatkin monelle lukuvuoden kohokohta! Kuvauksilla on pitkät perinteet ja kuvia katsellaan vielä vuosikymmenien päästä. Asiakkaat saavat itse valita haluamansa tuotteet Kuvaverkon verkkokaupassa, eikä valmiisiin kuvapaketteihin pakoteta. Kuvia on tarjolla myös digitaalisina. Kuvaverkko onkin onnistunut vähentämään vuosien aikana merkittävästi turhien valokuvien teettämistä.

Ekokompassi myönnettiin Kuvaverkolle ensimmäisenä kuvausliikkeenä jo vuonna 2015. Ekokompassin avulla olemme tunnistaneet liiketoimintamme ympäristövaikutukset ja olemme kehittäneet toimintaamme kestävän kehityksen näkökulmasta, kiteyttää Kuvaverkon tuotanto- ja henkilöstöpäällikkö Sari Vilen.

Ekokompassi-toiminta tarkoittaa Kuvaverkossa ympäristöasioiden päivittäistä huomioimista. Kaikki yrityksen käyttämät paperit ovat FSC-sertifioituja tai niillä on PEFC-sertifikaatti. Yritys on kiinnittänyt erityistä huomiota jätteiden määrän vähentämiseen, materiaalitehokkuuden parantamiseen ja uusien tuotantotapojen löytämiseen.

Kuvaverkko siirtyi keväällä 2019 ensimmäisenä ja ainoana toimijana Suomessa valokuvien valmistamisessa uuteen aikaan. Kuvat muodostetaan nykyisin valokuvapaperille ympäristöystävällisellä tuotantolaitteella ilman kemikaaleja, koska perinteisessä valokuvanvalmistuksessa käytetyt kemikaalit ovat ympäristöjätettä. Kuvaverkon volyymilla tämä tarkoittaisi noin 80 000 kiloa ongelmajätettä vuodessa! Kemikaaleja sisältävässä valmistusprosessissa käytettävä valoherkkä paperi myös vanhenee vuosittain – toisin kuin meidän valokuvapaperimme, joka säilyy hyvälaatuisena vuosia, summaa Vilen.

Ympäristöystävällisemmän kuvienvalmistuslaitteen hankinnan jälkeen Kuvaverkko kartoitti pienentyneen hiilijalanjälkensä ja kompensoi loput hiilidioksidipäästönsä metsittämällä joutomaata. Yritys toi ensimmäisenä valokuvausalan toimijana markkinoille hiilineutraalit valokuvatuotteet, joiden hinnassa on kompensoitu kuvauspalvelun ja kuvatuotteen hiilijalanjälki koko elinkaaren ajalta.

Ympäristön suunnitelmallinen ja pitkäjänteinen huomiointi on meille tärkeä asia, koska haluamme olla mukana luomassa puhtaampaa tulevaisuutta kuvattavillemme, toteaa Vilen.

Ympäristöasioihin vaikuttaminen ei rajaudu vain oman toiminnan parantamiseen. Kuvaverkko suosii yhteistyökumppaneita, jotka ottavat toiminnassaan huomioon ympäristöasiat.

Suurimmalla yhteistyökumppanillammekin on Ekokompassi-sertifikaatti. Kaikkien kumppaneiden valinnassa kiinnitetään huomioita pyrkimyksiin toimia ympäristöystävällisesti, Vilen kertoo.

(Julkaistu 10/2020)

Comments are closed.