Meistä

Olemme olemassa, jotta kaiken kokoiset organisaatiot voivat tehdä vaikuttavia ympäristötekoja.

Autamme jo lähes 400 suomalaista organisaatiota ympäristöasioiden hallinnassa. Pk-yritysten tarpeisiin kehitettyjen työkalujen avulla haluamme tehdä ympäristöjohtamisesta arkipäivää yhä useammalle.

Ekokompassi syntyi tarpeesta luoda kevennetty ympäristöjohtamisen työkalu joka soveltuu yrityksille ja organisaatioille koosta riippumatta. Ekokompassin toimintamallia kehitettiin lähes 10 vuoden ajan pääkaupunkiseudulla yhdessä yksityisten ja julkisten toimijoiden kanssa. Vuonna 2018 palvelusta tuli valtakunnallinen ja Suomen luonnonsuojeluliiton Kinos Oy perustettiin.

Ekokompassi on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, joka pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 -standardiin ja vastaa muita pohjoismaisia ympäristöjärjestelmiä; Ecolighthouse (Norja) Miljödiplom (Ruotsi), Key2Green ja Planmiljo (Tanska).

Organisaatio rakentaa asiantuntijamme tuella ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen ympäristövaikutusten vähentämiseksi, ja postitiivisen kädenjäljen lisäämiseksi omaan toimintaympäristöön. Ympäristöohjelma auditoidaan ulkoisesti, ja yritykselle myönnetään ympäristösertifikaatti. Ympäristöohjelma räätälöidään organisaation omiin tarpeisiin, ja se tukee liiketoiminnan jatkuvaa kehittämistä.

Ekokompassin omistaa Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö, Suomen luonnonsuojeluliitto.

Asiantuntijamme apunasi

Asiantuntijaverkostomme avulla autamme kaikkien toimialojen ympäristötyössä.

Ekokompassin tiimi »


Ekokompassin hallitus

Svante Suominen

Hallituksen puheenjohtaja

Yrittäjä
Web-veistämö Oy / Avoin.Systems

Fredrik Löfman

Hallituksen jäsen

Kaisa Kurittu

Hallituksen jäsen

Yrittäjä, vastuullisuusasiantuntija
Ratkaisutoimisto Vinha

Erkki Nenonen

Hallituksen jäsen

Talouspäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto


Ota yhteyttä