Auditointi

Auditointi

Ekokompassi -ympäristöjärjestelmä auditoidaan kolmen vuoden välein. Auditoinnissa ulkopuolinen todentaja tarkistaa, että organisaation toiminta täyttää Ekokompassin 10 kriteeriä. Ensiauditointi suoritetaan, kun ympäristöjärjestelmä on rakennettu ja sitä on toteutettu noin puoli vuotta järjestelmän valmistumisen jälkeen.

Auditoija perehtyy Ekokompassi-dokumentteihinne, haastattelee henkilökuntaa ja tekee kierroksen tiloissanne tai muissa sovituissa kohteissa. Ekokompassi-auditoijat ovat kokeneita tehtäväänsä akkreditoituja riippumattomia osapuolia. Ekokompassi-auditointi kannattaa tilata hyvissä ajoin ennen auditointia. Auditoijan voi valita alla olevasta listasta.

Lisäohjeita auditoinnista löydät materiaalipankistamme.

anu.hakala@kierratyskeskus.fi

045 636 6309

Etelä-Suomi, sovittaessa koko maa

Anu Hakala

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Ympäristökoulutus ja koulutusmateriaalien tuotanto, ympäristötyön jalkauttaminen ja sisäiset auditoinnit, ekokompassineuvonta, tutkimustyö, suunnittelu- ja hallintotehtävät 20 vuoden kokemuksella.

Toimialat:

Koulutus, terveydenhuolto, toimistot, viestintä- ja vaikuttaminen, tekstiili

Erityisosaaminen:

Ympäristökasvatus, kiertotalous, tekstiilien elinkaari, ympäristögeologia, maasto- ja kenttätyöt

mma.heikkinen@gmail.com
045 332 5081
Koko Suomi, ensisijaisesti Uusimaa

Mikko Heikkinen

Freelancer

Yli kymmenen vuoden kokemus yritysten sekä yhteisöjen ympäristöasioiden kehittämisestä ja auditoinneista. Ympäristöasiantuntijana eri projekteissa seuraavilla toimialoilla: teollisuus, energia- ja vesihuolto, rakentaminen, kiinteistöalan toiminta, tukku- ja vähittäiskauppa, kuljetus ja varastointi, majoitus- ja ravitsemustoiminta, informaatio- ja viestintä, terveys- ja sosialipalvelut, kulttuuri- ja viihdetoiminta sekä julkinen hallinto.

Toimialat

Energia, kiinteistöt ja digitaaliset palvelut.

Erityisosaaminen

Vahvuutena ympäristöasioiden linkittäminen muihin hallintajärjestelmiin ja ympäristöasiat osana kilpailukyvyn rakentamista.

ville.heinila@kierratyskeskus.fi
0400 348 115
Etelä-Suomi, sovittaessa koko maa

Ville Heinilä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Ekokompassin rakentaminen ja auditoinnit vuodesta 2013, Ympäristöjärjestelmätyön koordinointi ja jalkauttaminen Kierrätyskeskuksessa, jätehuollon suunnittelu ja toteutus tapahtumille, ympäristökoulutukset ja materiaalien tuotanto eri aloille yli kymmenen vuoden kokemuksella.

Toimialat:

Kiinteistöala, tapahtumat, ravintola-ala, painoala, logistiikka-ala, kuntakonserni

Erityisosaaminen:

Hiili- ja luonnonvaralaskennat, jätehuolto yrityksille ja tapahtumille, kokonaisvaltainen elinkaari- ja kiertotalousosaaminen

marika.nyyssonen@visia.fi
050 404 3513
Helsinki

Marika Nyyssönen

Osuuskunta Visia

Useiden vuosien kokemus Ekokompassi-järjestelmän kehittämisestä. Ekokompassin rakentaminen ja auditoinnit yrityksille ja tapahtumille vuodesta 2012. Toimin myös Suomen suurimman vuokrataloyhtiön ympäristöasiantuntijana.

Toimialat:

Kiinteistöala, tapahtumat, ravintolat ja kaupunkiorganisaatio

Erityisosaaminen:

Ympäristötyön suunnittelu ja jalkauttaminen organisaatiossa sekä henkilökunnan sitouttaminen.

anneli@ollilainen.fi
050 411 3523
Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo, Kainuu

Anneli Ollilainen

Visianne

Liiketoiminnan kehittäminen ja yrityskonsultointi. Ympäristöliiketoiminta ja ympäristöjohtaminen. Työkokemus: yrittäjänä 23v., hallitustyöskentely, yritysneuvoja.

Toimialat:

Autoala, jätehuolto, kierrätys/tuottajavastuu, kaupan- ja matkailun ala

Erityisosaaminen:

Johdon valmennus, HHJ Pj

niina.suuronen@responsia.fi
0400 874 661
Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi ja Kainuu, sovittaessa koko maa

Niina Suuronen

Responsia Quality Solutions Ky

Organisaatioiden laadun ja toiminnan kehittämiseen liittyvää työkokemusta yhteensä 18 vuotta (laatupäällikkö, yritysvastuun asiantuntija) Ympäristöjärjestelmien auditointikokemusta 12 vuotta, sisäisten auditoijien koulutus, arvioijana Suomen laatupalkintokilpailussa ja Quality Innovation Award –kilpailussa.

Toimialat:

Palveluorganisaatiot ja elintarvikeala

Erityisosaaminen:

Ekokompassi-järjestelmän integroiminen organisaation muihin järjestelmiin (laatu, turvallisuus), Ekokompassin kehittäminen ISO 14001 -järjestelmäksi, yritysvastuu.

jarmo.renvall@armentum.fi.
050 511 0835
Itä-Suomi, sovittaessa koko maa

Jarmo Renvall

Armentum Osk

ISO 14001 ja ISO 9001 standardien koulutukset, neuvontapalvelut, järjestelmien rakentaminen, ylläpito, auditoinnit ja auditointikoulutukset. Yritysten ympäristöriskikartoitusten suorittaminen ja ympäristösuunnitelmien laatimiset, Green Office -projektin läpivienti ammattikorkeakoulussa, opetustehtävät ammattikorkeakoulussa: Ympäristöjohtaminen ja Kestävä johtaminen/Sustainable Management, oppilaitosten auditoinnit (2. ja 3. aste)

Toimialat, erityisosaaminen

Metsätalous, opetusala

minna.myllykoski@sykli.fi
040 740 6028
Etelä-Suomi, sovittaessa koko maa

Minna Myllykoski

Suomen ympäristöopisto SYKLI

Laatu-, ympäristö- ja turvallisuusjohtamisen kouluttaja ja laatupäällikkö. Ympäristöalan erikoisammattitutkinto-opiskelijoiden ohjaaminen heidän kehittäessään omien organisaatioidensa toimintajärjestelmiä. Yrityskohtaiset toimintajärjestelmäkoulutukset (esimies- ja henkilöstökoulutukset) ja neuvonta. Syklin Ekokompassin rakentaminen ja ympäristövastaava. Ympäristöalan työkokemusta yritys-, kunta- ja järjestömaailmasta.

Toimialat

Oppilaitokset, kaupan ala, yleisesti pk-yritykset, järjestöt, kunnat

Erityisosaaminen

Ympäristö-, laatu- ja turvallisuusasioiden kokonaisvaltainen kehittäminen, henkilöstön Ekokompassi-koulutukset

mia.malin@hel.fi
09 310 32050

Mia Malin

Helsingin kaupunki

elina.levula@positiveimpact.fi
044 024 0390
Etelä-Suomi, sovittaessa koko maa

Elina Levula

Positive Impact

(Vanhempainvapaalla)

Ekokompassin rakentaminen vuodesta 2012 ja auditoinnit vuodesta 2014 alkaen. Yli 10 vuoden työkokemus vastuullisuus- ja ilmastotyön parissa, sisältäen mm. erilaisia kehitysohjelmia, laskentaa ja laskureita, koulutusta ja viestintää. Sustainable Event Professional akkreditoitu.

Toimialat

Yleisesti pk-yritykset, palvelualat, kunnat, järjestöt, tapahtumat

Erityisosaaminen

Hiilijalanjälkilaskenta ja kädenjälkikonseptointi, hiilineutraaliustiekartat, vastuullisuusstrategiat ja vastuullisuusviestintä