Rakennusliikkeen pohjatyöt kunnossa – E.M. Pekkinen Oy

E.M. Pekkinen Oy on vuonna 1960 perustettu pohjarakentamiseen keskittyvä perheyritys, jonka logon voi bongata monelta rakennustyömaalta sen perustamisvaiheessa. Ekokompassi-sertifikaattinsa yritys sai ensimmäisen kerran vuonna 2017.  Takana on siis jo useampi kausi ympäristövastuuasioiden hallintaa ja kehittämistä Ekokompassin työkaluilla – mitä työstä on jäänyt käteen rakennusalan toimijalle?

Ympäristövastuun vaateet kasvussa rakennusalalla

E.M Pekkisen työmaata on rakentamis- ja infrahankkeiden pohjarakentaminen ja perustaminen. Rakennusalalla ympäristövastuun vaateet ovat korkealla ja toiminnan jättämä jälki ympäristöön on hyvin konkreettinen. Urakat perustuvat pääosin tarjouskilpailuihin, joissa jonkintasoinen ympäristösertifikaatti on usein kriteerinä. Näin Ekokompassi-sertifikaatti auttaa yritystä kilpailutuksissa.

“Halusimme rakentaa yrityksellemme ympäristöjärjestelmän, sillä myös rakennusalalla asiakkaiden ympäristötietoisuus ja -vaatimukset kasvavat jatkuvasti ja kilpailu alalla on kovaa.”

E.M. Pekkisellä on käytössään myös ISO 9001 -laatujärjestelmä, ja Ekokompassi tuntui käytännönläheiseltä ja toimintaan sopivalta vaihtoehdolta sen rinnalle. Ympäristöjärjestelmä täydentääkin usein erittäin hyvin yrityksen jo käytössä olevaa laatujärjestelmää. 

E.M. Pekkinen haluaa olla vastuullinen toimija sen laajassa merkityksessä. Tähän kuuluu myös ympäristötyö, jonka merkityksellisyys kasvaa toiminnassa jatkuvasti.

Selkeät ympäristötyön tavoitteet lähtevät oman toiminnan kehittämisestä

Yritys on tiivistänyt ympäristövastuun tavoitteensa kolmeen selkeään ydinkohtaan;
– Toiminta on tunnistettua, valvottua ja puutteet korjataan.
– Toiminnasta ei aiheudu vakavia ympäristöpoikkeamia.
– E.M. Pekkinen Oy on asiakkaiden mielestä ympäristöä kunnioittava rakentaja.

Sitouttaminen on organisaatioiden ikuisuushaaste, mutta E.M. Pekkisellä työntekijät ovat suurimmaksi osaksi ympäristötyön kehittämisen kannalla, ja tiedostavat kilpailevien yritysten ympäristötyön tason – intoa kehitykselle on. Tulevaisuudessa E.M. Pekkinen toivoo Ekokompassilta entistäkin enemmän verkkokursseja ja -luentoja yritysten ympäristötyön tueksi.

Henkilökohtaisesti ympäristötyö merkitsee paljon. On tärkeää, että ympäristö otetaan osaksi yritysten kokonaisvaltaista toimintaa ja kehitetään kestävää liiketoimintaa, toimialasta riippumatta.

Juuli Pekkinen, E.M. pekkinen

Matalalla kynnyksellä mukaan

Ympäristöjärjestelmää harkitsevia E.M. Pekkinen neuvoo lähtemään aika matalalla kynnyksellä mukaan, alussa kaiken ei tarvitse missään nimessä olla kunnossa eikä täydellisessä hallinnassa; Tärkeintä on kehittää toimintaa eteenpäin, kaiken ei tarvitse olla heti täydellisesti.

Järjestelmää harkitseville sanoisimme, että Ekokompassi on käytännönläheinen ja lähestyttävä ympäristöjärjestelmä pienillekin yrityksille, joiden ympäristötyö ei välttämättä vielä ole huipputasolla.

Juuli Pekkinen, e.m. Pekkinen

Lataa ilmainen opas

Mikä on yrityksen ympäristöjärjestelmä ja miten se rakennetaan?
Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →