Usein kysyttyä

Usein kysyttyä

Mitä Ekokompassi maksaa?

Hinta riippuu organisaation koosta, hinnasto löytyy verkkosivuiltamme. Määrittelemme lopullisen hinnan aina tarjouspyynnön perusteella.
Mitä rakentamismaksulla saa?

Hintaan sisältyy asiantuntijamme tuki ympäristöjärjestelmän rakentamiseen, raportointijärjestelmä ja muut työkalut toiminnan kehittämiseen sekä Ekokompassi-ympäristösertifikaatti viestintämateriaaleineen. Lisäksi järjestämme ilmaisia koulutuksia/webinaareja asiakkaillemme.
Mitä vuosimaksulla saa?

Sertifikaatin myöntämisen jälkeenkin saatavillanne on asiantuntijamme tuki ympäristöohjelman ylläpitoon. Hintaan sisältyy lisäksi seuranta-auditointi kolmen vuoden välein.
Kuinka moni käyttää Ekokompassia?

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmää käyttää toimintansa kehittämiseen jo lähes 300 organisaatiota. Tutustu asiakkaidemme työhön täällä.
Kenelle Ekokompassi on saatavilla?

Ekokompassi on valtakunnallinen sertifikaatti joka on saatavilla koko Suomessa. Ympäristöohjelma räätälöidään toimialaan ja kokoluokkaan sopivaksi.

Voiko Ekokompassi-logon ostaa?

Ekokompassi-tunnuksen saa käyttöönsä organisaatio, joka rakentaa tuellamme ympäristöjärjestelmän ja noudattaa Ekokompassin 10 kriteeriä. Auditoinnissa ulkopuolinen taho tarkastaa, että kriteerit täyttyvät.
Miten pääsemme mukaan?

Mukaan pääsette jättämällä tarjouspyyntö tai ottamalla meihin yhteyttä.
Pitääkö toiminnan olla ”vihreää”, jotta voi saada Ekokompassi-sertifikaatin?

Ei tarvitse. Ekokompassi räätälöidään organisaation nykytarpeisiin, tärkeää on oman toiminnan ympäristövaikutusten pienentäminen ja positiivisen kädenjäljen lisääminen omaan toimintaympäristöön. Mitä suuremmat vaikutukset, sitä suurempi potentiaali on saada aikaan merkittäviä vaikutuksia.
Voiko Ekokompassi-sertifikaatin saada toiminnalle, jolla on haitallisia ympäristövaikutuksia?

Kyllä voi. Ympäristöjärjestelmän avulla toiminnan haitallisia ympäristövaikutuksia pienennetään ja hallitaan. Ympäristösertifikaatti kertoo sitoutumisesta jatkuvaan parantamiseen.
Olemme tehneet ympäristötyötä jo pitkään, mitä hyötyä Ekokompassista meille voisi olla?

Ekokompassi-ympäristöohjelman perusta on organisaation nykytila. Sertifikaatin myöntämisen jälkeen sitoudutaan jatkuvaan kehittymiseen. Sertifikaatin avulla on myös helppo tehdä jo tehtyä ympäristötyötä näkyväksi ja saada etumatkaa esimerkiksi tarjouskilpailuihin. Lisäksi saatte asiantuntijan käyttöönne sekä ajankohtaisen tiedon ympäristötyönne tueksi jatkuvaan parantamiseen.
Mitä eroa on ympäristöjärjestelmällä ja ympäristömerkillä?

Ympäristöjärjestelmää käyttävä toimija sitoutuu paitsi järjestelmän kriteereihin myös jatkuvaan parantamiseen. Vuosittainen suunnittelu ja tulosten seuraaminen ovat tärkeässä asemassa. Ympäristöjärjestelmiä ovat esimerkiksi Ekokompassi, Green Office ja ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä.
Ympäristömerkki on osoitus kriteerien täyttymisestä merkin myöntämisen hetkellä. Merkin myöntäjä usein kannustaa jatkuvaan parantamiseen kriteerejä säännöllisesti kiristämällä. Ympäristömerkkejä ovat esimerkiksi Joutsenmerkki, EU-ympäristömerkki ja Green Key.
Mitä eroa on Ekokompassilla, Green Officella ja ISO 14001 –standardin mukaisella ympäristöjärjestelmällä?

Ekokompassi soveltuu kaikille toimialoille ja kaiken kokoisille pk-yrityksille ja organisaatioille, Green Office on nimensä mukaisesti rajattu vain toimistoille. ISO 14001 –standardi keskittyy prosessien ja toimintamallien kehittämiseen – toimija rakentaa itsenäisesti itselleen järjestelmän standardin mukaisesti. Ekokompassissa rakentamiseen saa valmiit työkalut sekä oman asiantuntijan, ja se keskittyy konkreettisiin toimenpiteisiin.