Ekokompassia on käytetty espoolaisilla April Jazz -festivaaleilla jo useita vuosia. Tapahtumassa on kiinnitetty huomiota erityisesti jätehuoltoon, materiaalivalintoihin ja materiaalien uudelleenkäyttöön. April Jazzissa huomattiin Ekokompassin vaikutukset vikkelästi. Sekajätteen määrä laski nopeasti, ja festivaaliteltassa ryhdyttiin myymään juomia pantillisista pulloista ja tölkeistä. Tapahtumaan lainattiin Kierrätyskeskuksen sisustushuonekaluja, ja esimerkiksi tapahtuman messumatto päätyi Kierrätyskeskuksen Uusix-verstaalle materiaaliksi. Tieto ympäristötyöstä on mennyt perille myös vapaaehtoisille:
– Osa talkoolaisista on jopa tullut kysymään lisätietoja festivaalin ympäristöasioista, kertoo festivaalin ympäristövastaava Valtteri Pokela tyytyväisenä.
Ympäristötyön etenemistä seurataan myös tunnuslukujen avulla. Etenkin alkuvaiheessa joitain lukuja, kuten esimerkiksi sähkönkulutusta, oli vaikea saada selville. Yhteistyökumppanit ovat kuitenkin ymmärtäneet Ekokompassin vaatimukset, kun asiat ovat tulleet tutuiksi. Onnistumisessa yhteistyö onkin avainasemassa ja lisää tapahtumassa tehdyn työn hyviä vaikutuksia.
– Ehkäpä heillekin on jäänyt fiilis, että voivat kiinnittää ympäristöasioihin huomiota myös omassa toiminnassaan, Pokela toivoo.
April Jazz arvostaa Ekokompassia ulkopuolisena, objektiivisena tahona, joka kerää tietoa järjestelmällisesti. Erityisen tyytyväisiä ollaan mahdollisuuteen tavata muita ekokompassilaisia ja kuulla heidän parhaista käytännöistään. Sertifikaatti ulkopuolisine auditointeineen on auktoriteetti, jonka avulla ympäristöasioita voidaan edistää uskottavasti.