Ympäristöjärjestelmä yrityksesi tukena

Ympäristöjärjestelmä

Kun haluat pienentää toimintasi ympäristövaikutuksia, ympäristöjärjestemän avulla voit tehdä sen mitattavalla ja konkreettisella tavalla. Ekokompassi on kaikille toimialoille sopiva kotimainen ympäristöjärjestelmä, joka tarjoaa suuren standardin edut pk-kokoisille toimijoille räätälöitynä. Asiantuntijamme tuki tekee ympäristötyön johtamisesta sinulle resurssitehokasta.

 

Pienennä organisaatiosi ympäristövaikutuksia konkreettisilla teoilla

 

Haluatko vähentää organisaatiosi ympäristövaikutuksia, kehittää toimintaasi selkeillä työkaluilla ja vakuuttaa asiakkaasi vastuullisuudestasi?

Ympäristöjärjestelmä on konkreettinen työkalu, jolla asetat selkeät tavoitteet, seurannan ja mittariston ympäristötyölle. 

 

Ympäristöjärjestelmän avulla:

 • Tunnistat ne ympäristöteot, jotka ovat tärkeimpiä organisaatiollesi
 • Asetat konkreettiset tavoitteet ympäristötyöllesi
 • Mittaat tavoitteiden toteutumista ja viestit niistä faktapohjaisesti
 • Kehität toimintaasi jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti
 • Lisäät positiivista ympäristökädenjälkeäsi haittojen minimoinnin lisäksi 

 

Aseta ympäristöteot tärkeysjärjestykseen

Olipa toimintaympäristösi tuotantolaitos tai toimisto, on tärkeää tuntea toimintasi kannalta tärkeimmät ympäristövaikutukset. Tyypillisesti mm. jätehuollolla, energivalinnoilla, tuotantoprosesseilla ja hankintapolitiikalla voitte vähentää toimintanne ympäristövaikutuksia. 

Aloitamme ympäristöjärjestelmän rakentamisen priorisoimalla toimintasi ympäristövaikutukset vaikuttavuuden perusteella asiantuntijamme johdolla. Näihin asioihin keskittymällä voitte säästää omia ja luonnon resursseja joka päivä.

Tee ympäristötyöstäsi näkyvää ja uskottavaa

Moni meistä esimerkiksi kierrättää, mutta ilman näyttöä se ei tee meistä ekologisia. Tämän vuoksi kolmannen osapuolen standardeihin perustuva ympäristöjärjestelmä on vakuuttava tapa viestiä ympäristötyöstänne. Vahvaan ja arvostettuun brändiin perustuva järjestelmä kertoo selkeästi vastuullisuudestanne.

Ympäristöjärjestelmämme on kehitetty kansainvälisen ympäristöjohtamisen ISO140001 -standardin pohjalta kaikille aloille soveltuvaksi. Ekokompassin omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto, Suomen vanhin ja vaikuttavin ympäristöjärjestö.

Saat juuri sinulle räätälöidyn suunnitelman ja mittariston

Ekokompassi eroaa monesta ympäristöjärjestelmästä siten, että se on toimialariippumaton ja se rakennetaan juuri sinun organisaatiollesi sopivaksi asiantuntijan tuella. 

Järjestelmä on kehitetty erityisesti pk-kokoisten toimijoiden tarpeisiin. Olemme räätälöineet järjestelmän jo yli 350 toimijalle eri aloilta – rakennusalalta matkailuun, kulttuuritapahtumiin sekä julkiselle sektorille.

 

>>Lue asiakkaidemme kokemuksia ympäristöjärjestelmästä

 

Kiitos hyvän ohjauksen löysimme kohteet, mihin meidän kannattaisi panostaa.

Cabassi, Joona Henttonen

 

Erotu ja kehitä brändiäsi Ekokompassi-sertifikaatilla

Tärkeä osa ympäristöjärjestelmää on Ekokompassi-sertifikaatti, joka myönnetään kolmannen osapuolen auditoinnin perusteella kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Saatte sertifikaatin, kun olette luoneet avullamme ympäristöohjelman tavoitteineen ja toimenpiteineen.

Ympäristösertifikaatin avulla voit erottautua kilpailijoistasi ja viestiä vastuullisuudestasi yhdellä silmäyksellä. Lue lisää 10 askeleesta, joilla saavutat sertifikaatin.

 

Saa etua kilpailutuksiin ja asiakashankintaan

Haluatko vakuuttaa asiakkaasi, kilpailuttajat ja kumppanisi vastuullisuudesta? Ympäripyöreän viherpesun sijaan voit jatkossa tarjota konkreettisia lukuja ja faktoja.

Asiantuntijamme opastaa, miten viestitte konkreettisesta ympäristötyöstänne sekä asiakkaillenne että työntekijöillenne. Saatte datan suoraan järjestelmästä, jossa seuraatte ympäristöohjelman toteutumista.

Ekokompassi on lisännyt konkreettisesti yhteistyömahdollisuuksia, sillä potentiaaliset yhteistyökumppanit arvostavat ympäristöjärjestelmää

Delicatessen yritysjuhlat,  toimitusjohtaja Sami Manelius

 

Asiantuntijamme on tukenasi kaikissa ympäristöjohtamisen kysymyksissä  

Ekokompassin kanssa ette painiskele yksin ympäristöasioiden kanssa! Saatte nimetyn ympäristöasiantuntijan tueksenne heti prosessin alkuvaiheessa, minkä ansiosta ympäristötyönne etenee tehokkaasti. 

Asiantuntijamme auttaa ja antaa näkemystä kaikessa ympäristöjohtamisessa – aina tavoitteiden asettamisesta niiden seurantaan ja raportointiin. Säännölliset plaverit ja vuositapaamiset kuuluvat palveluumme.

 

Saat valmiit työkalut ympäristöjohtamiseen

Ympäristöohjelman johtamisen ei tule viedä liikaa resurssejasi, jotta se voi toimia tehokkaasti. Tämän vuoksi saattekin meiltä valmiit työkalut ja raportointijärjestelmän tavoitteiden asettamiseen ja seurantaan. 

Työtäsi helpottaaksemme tarjoamme myös viestintämateriaalit sisäiseen ja ulkoiseen viestintään, tarjouskilpailujen liitteet sekä säännöllisiä koulutuksia ja webinaareja.

Asiantuntijaverkostomme kautta voimme tarjota laajasti ympäristöalan lisäpalveluita esimerkiksi hiiljalanjäljen laskentaan, ympäristöviestintään sekä sisäisiin koulutuksiin.

Tee ympäristöstä koko henkilöstön yhteinen asia

Vastuulliset teot eivät ole vain yhden henkilön tai johdon asia, vaan on tärkeää, että koko yrityksenne sitoutuu ympäristötekoihin. Kun valitsette ympäristövastaavan tai -tiimin henkilöstönne joukosta, kehitystoimien jalkauttaminen onnistuu helposti.

Ympäristövastaavanne saa meiltä tukea sisäiseen viestintään ja käytännön ympäristön johtamiseen, minkä ansiosta vastaavan tehtävät sujuvat muun työn lomassa.

 

Kenelle Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä sopii?

Sopiiko Ekokompassi juuri sinun toimialalle? Sopii, mikäli teillä on toimintaa Suomessa, ja olette valmiita sitoutumaan ympäristötyöhön.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmä sopii yrityksesi tarpeisiin…

 • Vaikka olisit ensi kertaa ympäristöasioiden äärellä ja et ole varma, mistä lähteä liikkeelle.
 • Vaikka olisit tehnyt töitä ympäristöasioiden parissa jo pitkään. Saatte mahdollisuuden kehittyä seuraavalle tasolle ja keskittyä positiiviseen ympäristökädenjälkeen.
 • Vaikka toiminnallasi olisi haitallisia ympäristövaikutuksia. Meidän kanssamme voit tehdä ympäristötyötä jatkuvan parantamisen periaatteella.
 • Kun haluat etua kilpailutuksiin tunnustetulla ympäristötyöllä.
 • Kun haluat tehostaa asiakashankintaa ja myyntiä.
 • Kun haluat vakuuttaa asiakkaasi siitä, että ympäristötyö on teille aidosti tärkeää.
 • Kun haluat kehittää työnantajamielikuvaa, henkilöstötyytyväisyyttä ja sitouttaa henkilöstönne ympäristöasioihin.
 • Kun haluat säästää rahaa ympäristötekojen kautta – sitä kertyy esimerkiksi energiansäästön ja tehokkaamman kierrätyksen myötä. Esimerkiksi asiakkaamme Varkauden Taitotalo säästää sähkössä -10% ja kaukolämmössä -16% ja Helsingin kaupungin asunnot tuottaa nykyään 860 000 kg vähemmän sekajätettä.

 

Ekokompassin ehdottomasti suurimpia hyötyjä on ollut se, että nyt meillä on puheiden sijaan osoittaa tuloksia myös paperilla. Käytössämme on mittarit, joilla seurata onnistumisia

Urheiluhallien ympäristövastaava Ville Nummelin

 

Näin otat suunnan ympäristöjärjestelmän avulla

 1. Ota meihin yhteyttä nettilomakkeella tai puhelimitse. Klikkaa tästä lomakkeelle tai ajanvaraukseen.
 2. Tapaamisessa asiantuntijamme esittelee tarjouksen teille sopivasta Ekokompassin mallista.
 3. Kun tarjoukset ja sopimukset ovat valmiit, pääsemme käytännön töihin.
 4. Ekokompassin ympäristöasiantuntija hyppää mukaan prosessiin tukemaan ympäristöjärjestelmän rakentamista.
 5. Ekokompassin rakentaminen asiantuntijamme tuella vie keskimäärin noin 4-6 kk. Valitsette myös ympäristövastaavan tai -tiimin organisaatiostanne. 
 6. Organisaatiosi saa sertifikaatin, kun se läpäisee kolmannen osapuolen tekemän auditoinnin. Sivuiltamme löydät tahot, jotka suorittavat sertifiointeja alueellasi tai toimialallasi.
 7. Vuosiraportointi on helppoa sähköisen järjestelmän ja valmiiden työkalujemme ansiosta.
 8. Kolmen vuoden välein tehtävä auditointi pitää sertifikaattinne voimassa.

 

Lue lisää sertifioinnin 10 askeleesta.

Katso täältä usein kysyttyä Ekokompassista.

Ota yhteyttä, kun haluat ottaa suunnan Ekokompassin avulla!

 


Pyydä tarjous Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän rakentamisesta organisaatiollesi


Yrityksen ympäristöohjelma

Lataa mallipohja ja tutustu ympäristöohjelman osa-alueisiin

Lataa »

Ekokompassi-opas

Ekokompassin käyttöönotto on tuettu prosessi joka säästää resurssejanne

Lataa »

10 askelta ympäristösertifikaattiin

Ekokompassi on sertifioitu järjestelmä joka on kehitetty ISO14001-standardin pohjalta.

Lue lisää »