Ympäristötyö on osa laatupolitiikkaa – Niini & Co

Painopalveluita tarjoava painotalo Niini on hallinnut ympäristötyötään Ekokompassin avulla jo vuodesta 2015. Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä on tullut kiinteä osa Niinin työskentelytapoja.

Jätteiden lajittelu on hyvin määrätietoista ja toimivaa, seka- ja energiajätteen lisäksi eritellään metalli- ja ser-jätteet, loisteputket ja sytyttimet, paristot, pakkausmuovit, pahvit, jätepaperit ja niin edelleen. Varmistaakseen jätteiden oikean lajittelun Niini on muun muassa siirtynyt käyttämään oranssia tunnusväriä energiajakeelle tarkoitetuissa säkeissä ja astioissa. Siistit ylijäävät paperit lahjoitetaan päiväkoteihin.

– Jätteiden määrätietoinen lajittelu on selkeästi pienentänyt sekajätteen osuutta kokonaisjätteen määrästä. Ympäristömyönteisyys on kirjattu osaksi Niinin laatupolitiikkaa, kertoo Heikki Juvonen, Niinin asiakasyhteyspäällikkö.

Ympäristötyön myötä esimerkiksi lämmön, sähkön ja veden kulutusta seurataan systemaattisesti. Myös lähettiautojen osalta seurataan aktiivisesti polttoaineenkulutusta ja ajoreittejä laadittaessa mietitään järkevimmät reitit. Lähettiautoihin on asennettu gps-pohjaiset paikannuslaitteet jolloin ajojärjestelijä pystyy esimerkiksi seuraamaan kuljettajien ajokäyttäytymistä ja tyhjäkäyntiä ja ohjaamaan noutopyynnöt lähimmälle autolle. Uusien lähettiautojen hankinnassa polttoaineenkulutus ja vähäpäästöisyys ovat oleellisia kriteereitä.

– Henkilökunta on innolla mukana kierrättämässä ja lajittelemassa ja viime vuonna yrityksessä toteutettu 5S-koulutus on entisestään lisännyt jätteiden lajittelun tehokkuutta. Viimeisin hankinta on toimistojätteen lajittelukorit, joiden hankkimiseksi tuli aloite juuri henkilöstöltä, iloitsee Heikki Juvonen.

Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →