Varusteleka on hyvien puolella

Varusteleka on armeijatavaran ja retkeilyvarusteiden erikoisliike. Tämän moni tietää, mutta harva tietää sen, että meidän myynnistä miltei 15 % muodostuu ylijäämän myynnistä. Ylijäämä on siis käytettyä tai tarpeetonta tavaraa; vermettä ja varustetta joka on jäänyt kaikenmaailman armeijoilta yli ja josta he haluavat hankkiutua eroon. Me ostetaan näitä kamoja, mitataan, kuvataan ja lajitellaan ne ja myydään meidän myymälässä ja verkkokaupassa. Näitä sitten ostaa meidän asiakkaat, jotka on ulkoilijoita, retkeilijöitä, sotaintoilijoita, keräilijöitä, metsästäjiä ja ihan tavallisia ihmisiä. Meidän asiakkaat arvostaa sitä, että meillä on tuotekuvaukset kunnossa ja meiltä ostaessaan tasan tarkkaan tietää mitä saa. 

Tämän lisäksi meillä pyörii myös ihan oma kiertotalousmalli. Suuren osan meiltä ostetusta kamasta voi myydä meille takaisin kun tuotetta ei enää tarvita. Tuotteen kunnon perusteella me annetaan vastineeksi krediittiä, jolla asiakas voi ostaa sitä kamaa mitä oikeasti tarvitsee. 

Me Varustelekalla ymmärretään että meidän olemassaolo rasittaa tätä palloa, ja me tahdotaan tehdä kaikkemme että näin ei olisi. Yksi meidän perusarvoista on se, että me ollaan kaikessa ja aina hyvien puolella. Meille hyvien puolulaisuus tarkoittaa sitä, että me aktiivisesti halutaan tehdä maailmaan enemmän hyvää, ei siis riitä että emme aiheuta pahaa. 

Koska on turha itse keksiä pyörää uudestaan, me pyydettiin vähän jeesiä talon ulkopuolelta näiden asioiden selvittämiseen ja seuraamiseen. Isot kansainväliset sertifikaatit on hyviä, mutta aivan älyttömän vaikeita ymmärtää, joten me lähdettiin tavoittelemaan kotimaista Ekokompassi-sertifikaattia, joka on aika selkeä ja käytännönläheinen. Tällaiset projektit maksaa tietysti rahaa, mutta pidemmällä aikavälillä näistä toimenpiteistä ja päätöksistä syntyy myös merkittäviä taloudellisia hyötyjä, kun mm. pakkausmateriaaleja vähennetään ja hankintoja tehdään vain todelliseen tarpeeseen. Mitä toimenpiteitä tästä sitten seuraa? Me ollaan allekirjoitettu oma ympäristöohjelma kaudelle 2019 -2021. Tämä ohjelma sisältää 12 tavoitetta jotka liittyvät vastuulliseen hankintaan, materiaalitehokkuuteen, logistiikkaan, sekä viestintään & vaikuttamiseen. 

Meidät auditoitiin vuonna 2019, eli me saatiin hyväksytty tulos ja Ekokompassi-sertifikaatti. Se tarkoittaa, että ulkopuolinen taho on tunnistanut nuo meidän tavoitteet ja toimenpiteet ja pitää niitä hyvänä alkuna kohti parempaa. Jotta me pidetään vastaisuudessakin tää sertifikaatti voimassa, me päivitetään meidän tavoitteita kerran vuodessa ja tehdään noin joka kolmas vuosi isompia päätöksiä ympäristöasioissa. Tämä ei ole siis kertaluontoinen tapa koittaa peitellä meidän jälkiä, vaan jatkuva prosessi.

Jos jokainen varustelekalainen tekee yhden hyvän teon päivässä, siitä syntyy vuoden aikana lähes 20 000 hyvää tekoa. Jos kaikki Varustelekan yli 100 000 Facebook-seuraajaa pelkästään Suomessa liittyy tähän joukkoon, se tuottaa yli 36,5 miljoonaa hyvää tekoa. Ja vain yhdellä hyvällä valinnalla siis. Kuka vielä väittää ettei me yhdessä voida vaikuttaa asioihin ja tulevaisuuteemme?

Comments are closed.