Ympäristöstä huolehtiminen on osa arkea – MTB-siivouspalvelut

Ympäristötietoisuus ja “vihreä ajattelu” ovat olleet 30-vuotiaalle perheyritykselle tärkeitä arvoja aina yhtiön perustamisesta saakka. MTB-siivouspalvelut käyttää ympäristöystävällisiä ja allergisoimattomia pesuaineita – ihmisen ja luonnon ehdoilla. Myös kierrätys on siistimistoimialalla tärkeää, ja henkilöstö on avainasemassa ympäristöystävällisen siivouksen tuottamisessa.

”Ympäristöarvot ovat keskeisessä osassa toiminnassamme, ja tämä näkyy myös työntekijöidemme sekä alihankkijoidemme perehdytyksessä. Sertifioinnilla on suuri merkitys, koska voimme näin todentaa ympäristövastuullisuutemme ja osoittaa laaduntuottokykymme. MTB:llä ympäristötavoitteet ovat tärkeässä osassa asiakastyössämme,” mainitsee MTB:n ympäristövastaava Nea Backström.

MTB-siivouspalvelut halusi ottaa vielä askeleen materiaalitehokkuutta silmällä pitäen ja siirtyä käyttämään menetelmiä jotka mahdollistavat oikean annostelun pesuaineille. Näin vesistöjen kuormitus jää vähäisemmäksi. Nykyään pesuaineet ovat niin tehokkaita ja tiivistettyjä että niitä pitäisi annostella hyvin vähän.
”Pesuaineemme valmistetaan materiaaleista, jotka voidaan turvallisesti ja täydellisesti palauttaa biosfääriin tai kierrättää sekä uusiokäyttää laadukkaalla tavalla,” Backström kertoo.

Kestävä kehitys näkyy myös välinevalinnoissa – MTB:n uusiokäyttää pesuainepulloja ja puhdistusliinoja vähentääkseen ympäristökuormaa. Myös henkilöstö on koulutettu mahdollisimman vähäpäästöiseen ajoon ja reitit mahdollisimman järkevästi. Toimistomme on keskeisellä paikalla Espoon Westendissä, joten matka taittuu asiakastapaamisiin helposti myös bussilla.

”Olemme myös saaneet asiakkaitamme mukaan Ekokompassi-ympäristötyöhön, ja osa heistä onkin lähtenyt rakentamaan omaa systeemiään. Etsimme jatkuvasti uusia työtapoja sekä tekniikkaa kestävän kehityksen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. MTB haluaa näyttää suuntaa, ja olla vastuullisin toimija siivoustoimialalla,” Backström lisää.

Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →