Tahkon matkailuyritykset kestävän kehityksen polulla

Ekokompassi on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava ympäristöjärjestelmä. Työkalun näppäryyteen tarttuivat myös Tahkon alueen matkailuyritykset, jotka lähtivät joukolla mukaan ympäristövastuutyöhön.

Tahkolla käynnistyneen Sustainable Tahko- hankkeen päätavoitteena on edistää kestävää matkailua konkreettisilla toimenpiteillä, joten keskeinen tekijä oli löytää yrityksille sopiva järjestelmä ympäristövastuullisen toiminnan työkaluksi. Järjestelmien joukosta valikoitui Ekokompassi.

Valintaperusteissa korostuivat järjestelmän räätälöitävyys, synergiaetu sekä edullinen hinta. “Ekokompassin valitseminen oli pitkälti arvopohjainen valinta, jossa korostuu paikallisuus ja pientenkin yritysten erityispiirteiden huomioiminen”,  kertoo hankkeen vetäjä Jani Paukkonen Savonia-ammattikorkeakoululta.

Tahkon matkailuyritykset rakentamassa Ekokompassia: TahkoSpa Oy, TahkoCOM Oy, Tahko Farmi Oy, Tahko Apartments, Tahko24h Oy, Tahkonrinteet, Tahko Chalet, Tahko MTB, Skimac, Super Corner, Panorama Bar, Syvärin Kunkku, Puustila Golf & Ski loma, Ravintola Rehti ja Pehkubaari.

Ekokompassi järjestelmänä rakennetaan ympäristöasiantuntijan johdolla ja erityisesti pienet yritykset kokevat ohjauksen isona lisäarvona ympäristötyölle. Ekokompassi pyrkii myös valtakunnallisella verkostollaan hyödyntämään paikallisuutta ja esimerkiksi Tahkolle suuntaavat asiantuntijat tuntevat alueen erityisen hyvin. Ekokompassi ei myöskään ole sidottu organisaatiokohtaiseksi ja Tahkon tapauksessa saadaan paljon synergiaetua kun lähdetään työhön yritysryppäänä. “Silloin päästään pureutumaan ja kehittämään paikallisia toimintatapoja paremmin. Juuri tämäntyyppinen ympäristöjärjestelmän aloittamistapa hyödyttää yrityksiä, koska vertaistukea on jatkuvasti saatavilla”, toteaa Ekokompassin toimitusjohtaja Riku Eskelinen.

Hyvin ylläpidetty ympäristöjärjestelmä tukee organisaation ympäristövastuutyötä ja vastaa sidosryhmien odotuksiin ja vaateisiin ympäristövastuusta. Liity sinäkin kasvavaan joukkoomme!

Kuva: Kuopio Tahko Markkinointi
Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →