H&A Team Oy hakee jatkuvasti innovatiivisia keinoja toimia ympäristövastuullisesti

H&A Siivouspalvelu on vuonna 2002 perustettu siivousalan yritys, joka toimii Uudenmaan alueella ja tarjoaa monipuolisia siivouspalveluita yksityiselle sekä julkiselle sektorille. Hyödynnämme siivouspalvelussamme uusinta teknologiaa ja huomioimme ympäristön luonnollisena osana toimintaamme.  

Yrityksellemme on myönnetty ensimmäinen Ekokompassi-ympäristösertifikaatti huhtikuussa 2013. Olemme siis jo yli kahdeksan vuoden ajan sitoutuneet kehittämään ympäristötyötämme Ekokompassin avulla. 

Ympäristöstä huolehtiminen on alusta asti ollut yrityksessä tärkeää. Yrityksen kasvaessa oli tarpeellista löytää keinoja mitata, seurata ja kehittää ympäristömyötäisyyden eteen tehtyjä asioita järjestelmällisesti edelleen. Halusimme löytää tukea ympäristötyöhön ja Ekokompassi tarjosi tähän hyvän mahdollisuuden. Se sopi hyvin monenlaisille ja monen kokoisille yrityksille, ja saimme rakentamiseen todella hyvän tuen alkuun päästäksemme. Yrityksen henkilöstöpäällikkö Annika Parkkonen sekä myynti- ja kehitysjohtaja Piia Kaakkurivaara opiskelivat tuolloin työn ohella, ja he päättivät ottaa opinnäytetyönsä aiheeksi yrityksen ympäristöasioiden kehittämisen ja ympäristöjärjestelmän rakentamisen Ekokompassin avulla.

Ympäristöohjelmamme keskeisimpiä osa-alueita ovat hankintojen ohjaaminen ympäristömyötäisempään suuntaan, logistiikan ja työmatkaliikkumisen tehostaminen sekä ympäristömyötäinen asiakasviestintä ja oman henkilökunnan ympäristötietoisuuden kasvattaminen. Toiminnassamme nämä asiat otetaan huomioon muun muassa seuraavin tavoin:

  • hyödynnämme vettä ja pesuaineita säästäviä innovaatioita ja menetelmiä 
  • käytämme ympäristömerkittyjä siivousaineita (yli 80 % kulutuksesta) 
  • pyrimme yhdessä asiakkaan kanssa löytämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja kiinteistönhuoltoon ja  siivoukseen liittyen 
  • otamme ympäristönäkökohdat huomioon kaikissa hankinnoissamme 
  • koulutamme henkilöstöämme säännöllisesti
  •  raportoimme vuosittain toimintamme ympäristövaikutuksista 

Ympäristöjärjestelmä on auttanut meitä konkreettisten ja mitattavien tavoitteiden asettamisessa ja  seuraamisessa. Samalla olemme huomanneet, että pitkällä tähtäimellä ympäristötoimet tukevat usein myös muun tehokkuuden kasvattamista – esimerkiksi hankinnoissa ja logistiikassa, materiaalien käytössä ja jatkokäsittelyssä tai työn suunnittelussa ja ajan käytössä. Ajallinen panostus järjestelmän rakentamiseen ja  kehittämiseen on siis myös ollut tuottavaa toiminnan kasvaneen kustannustehokkuuden kannalta”, H&A Team Oy:n toimitusjohtaja Aila Kaakkurivaara toteaa.

Aila Kaakkurivaaralle ympäristötyö merkitsee henkilökohtaisesti  paljon. Hän haluaa olla vaikuttamassa siihen, että siivousalalla voidaan asioita tehdä uudella tavalla.  Kemikaalien kulutusta on mahdollista vähentää tinkimättä siivoustyön laadusta. Esimerkiksi koneiden valinnalla ja kierrätyksellä pystytään vaikuttamaan paljon myös kustannuksiin. 

Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →