Hanna Nikkola tuo Ekokompassiin asiakasnäkökulmaa

Ekokompassin uutena asiantuntijana aloitti maaliskuun lopulla Hanna Nikkola. Hän siirtyi Suomen luonnonsuojeluliiton yritysyhteistyöpäällikön tehtävistä Ekokompassin asiakkuuksien- ja ympäristövastuun asiantuntijaksi.

Hanna on ollut kiinnostunut  ympäristökysymyksistä jo pitkään. “Aloitin 2015 ympäristöalan opinnot ja siitä saakka olen seurannut ympäristövastuun muuttumista. Aikaisemmin kentällä korostui isojen yritysten esimerkit, nyt myös pienet organisaatiot ovat aktivoituneet ja alkaneet tuoda ruohonjuuritason ympäristövastuuta esiin. On tajuttu, että ympäristökysymysten ratkaisut eivät iskostu pelkästään ilmastonmuutoksen torjumiseen: esimerkiksi  luontokato vaikuttaa ilmastonmuutokseen ja ilmastonmuutos vaikuttaa luontokatoon. Jatkossa nähdään entistä laajemmin, miten ympäristön tila vaikuttaa jokapäiväiseen arkeen”, Hanna kertoo.

Hannalle Ekokompassi on tullut tutuksi jo aiemmin rakentaessaan ympäristöjärjestelmää asiakkaallemme Seppälän koulukuville. Näkemystä ja kokemusta pk-yrityksille suunnatusta Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä on siis monen roolin kautta.

“Olen entinen Ekokompassin asiakas Seppälän koulukuvien ja Suomen luonnonsuojeluliiton ajoilta ja nyt voin kertoa tällä puolella pöytää, miten asiakkaana koin Ekokompassin toimivuuden ja integroitumisen yrityksen toimintaan.” 

Motivaatio työhön kumpuaa siitä, kun uusia yrityksiä tulee mukaan ja he saavat tuloksia omassa ympäristötyössään. “Ihmisten ja yritysten ympäristötietoisuus vaikuttaa jo todella laajasti ja tekojen pitää olla koko ajan vaikuttavampia. Tämä on pelkästään positiivinen haaste ja otamme sen Ekokompassilla päättäväisenä vastaan”, Hanna summaa.

Lämpimästi tervetuloa joukkoomme Hanna!

Comments are closed.