Dagsmark Petfood – Lähiruokaa lemmikeille ympäristöä kunnioittaen

Dagsmark Petfood tarjoaa laadukasta lähiruokaa lemmikeille. Ruoka valmistetaan Suomessa kotimaisista ja korkealaatuisista raaka-aineista, kuten kanasta, kalasta ja kaurasta. 

Asiakkaamme ovat laatu- ja ympäristötietoisia, mikä haastaa ja motivoi meitä kehittämään toimintaamme jatkuvasti. Kannamme vastuumme niin lemmikeistä, työntekijöistämme kuin ympäristöstäkin, ja olemme sitoutuneet vastuulliseen ruoantuotantoon. Laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain, rakennamme parhaillaan ympäristöjärjestelmää ja olemme nostaneet vastuullisuusohjelmamme tavoitteet liiketoimintatavoitteidemme rinnalle. 

Pienemmän hiilitassunjäljen puolesta

Toimintamme ydinajatuksena on tuottaa lemmikeille vastuullisesti laadukasta kotimaista lähiruokaa, jonka raaka-aineet ja alkuperä tiedetään. Raaka-aineina hyödynnämme lihateollisuuden sivuvirtoja ja esimerkiksi villiä Itämeren silakkaa. Jokaisen silakkakilon mukana Itämerestä nostetaan samalla pois fosforia ja typpeä, jotka rehevöittävät Itämerta. 

Suuri osa lemmikkien hiilitassunjäljestä on seurausta nimenomaan niiden ravinnosta, joten autamme tuotteillamme lemmikinomistajia pienentämään tätä hiilitassunjälkeä. Kun lemmikinruokaa ei tarvitse tuoda kaukaa muista maista, hiilitassunjälki pienenee myös sitä kautta.

Yhtiön oman hiilijalanjäljen olemme laskeneet vuodesta 2018, mikä on antanut hyvää suuntaa ympäristötyöllemme. Ympäristöjärjestelmän rakentamisen aloitimme syksyllä 2020, sillä halusimme ympäristötyöstämme entistäkin tavoitteellisempaa. Ympäristötyö haluttiin myös helpommin mitattavaan, seurattavaan ja viestittävään muotoon. Näin voimme paremmin keskittyä niihin toimiin, joilla on merkittävin vaikutus ympäristöön. 

Tavoitteellista ympäristötyötä

Olemme saaneet Ekokompassin neuvojalta hyviä vinkkejä ja on ollut hedelmällistä pohtia yhdessä, mikä on olennaista Dagsmark Petfoodin ympäristötyössä. Ilman tätä olisimme saattaneet keskittyä niihin asioihin, jotka ovat helposti korjattavissa, mutta eivät välttämättä ympäristövaikutusten kannalta keskeisimpiä. Ekokompassia rakentaessamme olemme myös iloksemme huomanneet, miten moneen asiaan meillä on jo kiinnitetty huomiota, vaikka tietysti kehitysmahdollisuuksia on vielä paljon. 

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän ympäristötyö on konkreettista, ja siitä on helppo viestiä niin asiakkaille kuin omistajillekin. Lisäksi mitattavissa ja helposti esiteltävissä oleva ympäristötyö avaa uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön ja rahoitukseen liittyen. 

Ympäristötyö on otettu yhtiön sisällä vastaan innostuneesti ja tosissaan. Ympäristöasiat on huomioitu toiminnassa alusta asti, mutta yhtiön kasvaessa niiden merkitys korostuu. 

Vuonna 2020 Dagsmark Petfoodin ympäristötyö nousi uudelle tasolle, kun yhtiöön palkattiin vastuullisuuspäällikkö. 

Olen päässyt työskentelemään niiden asioiden parissa, jotka ovat elämässäni erityisen tärkeitä: lemmikit ja ympäristö.

Reetta Haapasalo, Dagsmark Petfood

Dagsmark Petfoodin tuotteille on myönnetty lisäksi Avainlippu. Tuotteet ovat läpäisseet myös vastuullisuuspaneelin kuratoinnin ja päässeet ostavastuullisesti.fi-sivustolle.

Miten sinun yrityksesi toimintaa voitaisiin kehittää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla? Otetaan yhdessä suunta kohti ympäristöasioiden helppoa hallintaa!

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin

Lisää asiakastarinoita

Katso kaikki asiakastarinat →