Vilkas kesä 2022 näytti Ekokompassin monet kasvot

Kesä 2022 toi mukanaan uusia auditointeja, palkittuja asiakkaita ja harppauksia vastuullisuusviestinnän saralla. Menestystarinoihin heijastui myös Ekokompassin monipuolisuus: sertifikaatti sopii niin tuottajille kuin tapahtumillekin! 

Lue tästä jutusta asiakkaidemme tuoreista vastuullisuusteoista ja opi, kuinka monipuolisesti Ekokompassi voi innostaa yritysten ja yhteisöjen vastuullisuustyössä. 

 Ekokompassi näkyy vastuullisuusviestinnässä

  • Haapavesi Folk Music Festival tavoittelee Ekokompassi-sertifikaattia, ja festareilla onkin tehty hienoa työtä ympäristökuorman pienentämiseksi. Folkkaamaan pääsi tänä kesänä muun muassa yöbussilla, polkupyörällä tai sähköisellä kimppakyydillä! Haapavesi Folk Music Festival on myös viestinyt vastuullisuusteoistaan sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä. Hyvä, hyvä folk-väki! 
  • JT Line on Helsingin saaristossa liikennöivä vesibussi- ja vuokra-alusyhtiö, jonka keskeisiin arvoihin kuuluu ympäristön huomioivat toimintatavat. JT Line onkin muistanut kertoa vastuullisuusteoistaan kuten kestävän matkailun panoksestaan, ympäristönsuojelutempauksistaan ja ekologisista yhteistyökumppanivalinnoistaan myös asiakkaille muun muassa sosiaalisessa mediassa. Mainiota, vastuullinen vesikansa! 
  • Kontiolahti Biathlon World Cupin vastuullisuustyö on huomioitu kansainvälisestikin, sillä ampumahiihdon maailmancup-tapahtumalle on myönnetty Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n kestävyyspalkinto! Ekokompassi-sertifioitu tapahtuma onkin tehnyt järjestelmällistä ympäristötyötä ja muistanut myös kertoa vastuullisuusteoistaan ampumahiihdon ystäville. Onnittelut, Kontiolahti Biathlon! 
  • Kuopion ravirata haluaa olla edelläkävijä ympäristövastuullisena ravitapahtumien järjestäjänä ja tarjota puitteet myös muiden tapahtumien järjestämiseen ympäristöystävällisesti. Heinäkuussa Ekokompassi-merkityllä raviradalla innostuttiinkin järjestämään hevosvarusteiden kierrätystempaus, jota mainostettiin näyttävästi Facebookissa. Mahtavaa työtä, raviporukka!
  • Muumimaailmassa ei sovi unohtaa ympäristövastuuta – ovathan muumit luonnonystäviä! Vastuullisten arvojen varaan rakennetulla teemapuistolla on Ekokompassi-sertifikaatti, jonka myötä muistutellaan ahkerasti isompia ja pienempiä vieraitaan siitä, kuinka tärkeää on pitää saaristoympäristö siistinä tulevillekin sukupolville. Upean aktiivista vastuullisuusviestintää, Muumimaailman asukit! 
  • ONNI kotisiivous on usealla paikkakunnalla toimiva kotisiivouspalvelu, joka kuuluu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys ONNIin. ONNI kotisiivous on jo pitkään panostanut ympäristön hyvinvointiin, ja tammikuussa 2022 kotisiivouspalvelun pääkaupunkiseudun toiminnoille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti. ONNI kotisiivous on kertonut vastuullisuusteoistaan muun muassa sosiaalisessa mediassa. Hienoa, ONNI! 
  • Oulun juhlaviikot kokoaa elokuussa Oulun seudulle jopa 60 000 kävijää. Ekokompassi-sertifioitu Oulun juhlaviikot kantaa vastuunsa ympäristövaikutuksistaan muun muassa laskemalla matkustuskilometrejä ja vähentämällä ympäristökulutusta. Tämän on saanut tietää myös juhlaviikkoja seuraava somekansa – kiitos siitä, Oulun juhlaviikot! 
  • Suuret Oluet – Pienet Panimot on perinteinen, usealla paikkakunnalla järjestettävä olutfestivaali. Tapahtumalla on ollut Ekokompassi-sertifikaatti jo pitkään. Sen saadakseen oluen ystävät ovat muun muassa vaihtaneet kertakäyttöastiat kestäviin ja pestäviin. SOPP-tapahtumat ovat myös aktiivisesti pitäneet vastuullisuuslippua korkealla asiakasviestinnässään. Hieno homma, SOPP! 

Hunajayhtymä sai laatuvarmennuksen tueksi ympäristösertifikaatin 

Hunajayhtymä Oy on perinteinen suomalainen hunajantuottaja. Hunajayhtymän koko toiminta perustuu ympäristöystävälliseen luonnontuotteeseen, ja yritys tekee jatkuvaa ja monipuolista työtä luonnon monimuotoisuuden eteen. Hunajayhtymälle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti heinäkuussa 2022. 

Yrityksen ympäristövastuuta konkretisoivan Ekokompassin myötä Hunajayhtymä on allekirjoittanut uuden ympäristölupauksen ja listannut useita tavoitteita ja toimenpiteitä toimintansa ympäristöystävällisyyden edistämiseksi. Hunajayhtymällä on nyt ainoana suomalaisena toimijana alallaan sekä laatuvarmennus että ympäristösertifikaatti. Makea juttu, Hunajayhtymä! 

Kotkan Meripäivät panostaa ympäristöviestintään 

Kotkan Meripäivät on perinteinen kesätapahtuma, jonka monipuolisesta ohjelmasta nauttivat kaikenikäiset. Meripäivillä on jo vuosia tehty toimenpiteitä ympäristövaikutusten huomioimiseksi. Heinäkuussa sitkeä työ palkittiin, kun tapahtumalle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti. 

Meripäivien tavoitteena on ollut tehostaa tapahtuman ympäristöviestintää sekä yhteistyökumppaneiden, alihankkijoiden ja myyjien sitouttamista yhteisiin ympäristöarvoihin. Lisäksi Meripäivät on sitoutunut Kotkan kaupungin strategisiin ympäristötavoitteisiin. Hienoa työtä, kotkalaiset! 

Lapuan Kankurit kasvattaa hiilikädenjälkeään

Lapuan Kankurit kutoo paitsi lankaa, myös hyvää elämää, vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Yritys on sitoutunut säästämään luonnon resursseja ja lisäämään positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Osoituksena onnistuneesta vastuullisuustyöstä Lapuan Kankureille myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti kesällä 2022. 

Lapuan Kankurit kutoo lankansa puhtaista luonnonmateriaaleista. Koska yritys saa elantonsa luonnosta, sitä halutaan myös kunnioittaa. Lapuan Kankurit myös kertoo asiakkailleen avoimesti ja aktiivisesti vastuullisuustyöstään. Onnittelut sertifikaatista! 

Rauman Pitsiviikko panostaa monipuoliseen ympäristötyöhön 

Rauman Pitsiviikko sai Ekokompassi-sertifikaatin jo kolme vuotta sitten, ja tänä kesänä oli aika auditoida ympäristöohjelma uudelleen. Ainutlaatuinen kaupunkifestivaali on jatkanut hienoa ja järjestelmällistä vastuullisuustyötään, joten tapahtuma kantaa jatkossakin Ekokompassi-ympäristömerkkiä. 

Rauman Pitsiviikko on muun muassa tehostanut kierrätystä ja jätehuoltoa, panostanut materiaalien ja tarvikkeiden uusiokäyttöön ja lainaamiseen, vähentänyt tapahtuman energiankulutusta ja kehittänyt tapahtuman ympäristöviestintää. Pitsiviikon ympäristötyöstä onkin saanut lukea usein sosiaalisesta mediasta – kiitos siitä, Rauman pitsiväki! 

SuomiAreena on ympäristöystävällinen tapahtumajärjestäjä 

SuomiAreena on Suomen suurin yhteiskunnallinen festivaali, ja se haluaa olla edelläkävijä isojen tapahtumien ympäristöystävällisenä järjestäjänä. Työ on kantanut hedelmää, ja tapahtumalle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti heinäkuussa.  

Tulevaisuudessa festivaali pyrkii olemaan hiilineutraali tapahtuma. Konkreettiset teot kuten tehostettu jätteiden kierrätys, uusiutuvan energian käyttö ja liikenteen hiilidioksidikuorman minimointi siivittävät SuomiAreenan vastuullisuusmatkaa. Festivaali on myös nostanut ympäristöasioita esille viestinnässään – ja upeasti aihe onkin herättänyt keskustelua sosiaalisen median kanavissa! 

Tampereen teatterikesä kannustaa myös kumppaneitaan 

Tampereen teatterikesälle myönnettiin Ekokompassi-sertifikaatti elokuisella festivaaliviikolla. Teatterikesä on sitoutunut pienentämään hiilijalanjälkeään vähentämällä CO2-päästöjä esimerkiksi festivaaliviikon kuljetusten sekä kansainvälisten lentojen osalta.  

Teatterikesä tuo viestinnässään esille ympäristömyönteisyyttä ja kannustaa kävijöitään ja kumppaneitaan ympäristömyönteisiin tekoihin. Tampereen Teatterikesä näyttää myös ympäristötyön esimerkkiä Pirkanmaan alueen muille taide- ja kulttuuritapahtumille. Hyvä, Tampereen teatterikesä! 

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin