Kaikki tehdään yhdessä – Niemikotisäätiö

– Meillä on valtavan kova innostus päällä! iloitsee Niemikotisäätiön apulaisjohtaja Jouni Nisula säätiön Ekokompassi-työstä kertoessaan.

Niemikotisäätiö tarjoaa asumispalveluita sekä työ- ja päivätoimintaa mielenterveyskuntoutujille lähes 20 yksikössä ympäri Helsinkiä. Usein ideat ympäristötyöhön tulevat yksiköiden henkilökunnalta ja kuntoutujilta. Jokaisessa yksikössä on ympäristövastaava sekä henkilökunnasta että kuntoutujien keskuudesta. Kaikkien yksiköiden ympäristövastuullisten kesken kokoonnutaan pari kertaa vuodessa.

– Ympäristötyössä kuntoutujat ovat iso resurssi. Kaikki tehdään yhdessä, toteaa Jouni Nisula.

Vuodelle 2015 on yhdessä valittu neljä teemaa, joita viedään eteenpäin yksiköihin: vedenkulutus, kotitalous- ja biojätteet, vaatteiden kierrätys ja kylmälaitteiden huolto.

– Sen olemme Ekokompassista oppineet, että ympäristötyö on pieniä asioita, joita toistetaan teema kerrallaan, ja sitten otetaan taas uusi teema. Näin asiat jalkautuvat yksiköihin, Nisula kertoo.

Ekokompassin myötä Niemikotisäätiö kirjaa ylös ja tuo näkyville asioita, joita on ennenkin tehty. On huomattu, että paljon tehdään jo todella hyvin. Säätiöllä on pitkä kokemus esimerkiksi kierrätetyn tavaran ohjaamisesta asukkaidensa käyttöön. Lisäksi ympäristöjärjestelmä on tuonut yhteisen kielen ympäristö- ja jäteasioihin eri yksiköissä.

– Tyytyväisiä ollaan, ja Ekokompassille kiitokset! summaa Nisula.

Lataa ilmainen opas

Miten hankit ympäristösertifikaatin?
Miten ympäristöjärjestelmä rakennetaan?
Lataa ilmainen Ekokompassi-opas!

Ilmoittaudu webinaariin