Ympäristösertifikaatti valttina kilpailutuksissa

Yrityksen ympäristövastuuta arvostetaan koko ajan enemmän, ja erityisesti se näkyy kilpailutuksissa lisääntyneinä ympäristövastuun vaateina.

Usein kilpailutuksen vaatimuksena on kansainvälinen ISO 14001-standardi tai vastaava järjestelmä. Toisinaan hankkija vaatii valmiin sertifioidun järjestelmän, toisinaan taas riittää näyttö siitä, että järjestelmää on lähdetty rakentamaan ja ympäristötyön tavoitteet sekä toimenpiteet on luotu.

Muutamissa julkishallinnon tarjouskilpailuissa Kemvit Oy:lle on ollut konkreettista hyötyä hyväksytystä ympäristöjärjestelmästä. Toisinaan tarjousta ei ole edes voinut jättää ilman järjestelmää.

”Ekokompassi-ympäristösertifikaatista on ollut meille hyötyä tarjouskilpailuissa. Jotkin asiakkaat vaativat näyttöä siitä, että yrityksen toiminnassa otetaan ympäristö huomioon” 

Annika Fagerholm, H&A Team Oy

Kaikissa kilpailutuksissa ympäristöjärjestelmää ei vaadita, mutta sen osoittamisesta saa lisäpisteitä. Eli sertifioidusta järjestelmästä on tässäkin tapauksessa iso hyöty.

Sitten ovat vielä ne kilpailutukset, joissa ympäristövastuun kriteereitä ei mainita. Nämä voivat olla esimerkiksi pienempien yritysten tekemiä kilpailutettuja hankintoja. Tällöin ympäristövastuullisuuden toteen näyttäminen, on erottautumistekijä ja tekee palveluntarjoajasta muita paremman.

Kuluttajapuolella ostopäätökset tehdään usein jo nettisivujen perusteella. Ympäristötietoiset kuluttajat ohjautuvat automaattisesti niiden yritysten palveluiden pariin, joiden toiminnassa ympäristötyö on läpinäkyvää.

“Ekokompassi helpottaa ja tukee suoraan myyntiä, kun voimme osoittaa asiakkaillemme, että olemme tehneet järjestelmällistä ympäristötyötä“ 

toimitusjohtaja Juuso Viherlaakso, kemvit oy

Ympäristöjärjestelmän rakentamiseen on hyvä panostaa ja päätös siitä kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen järjestelmän valmistumista. Näin varmistetaan ympäristöjärjestelmän kokonaisvaltainen hyöty aina taloudellisesta hyödystä profiilin nostoon, unohtamatta tietenkään sitä, että myös luonto kiittää. Samalla osoitetaan valmius ympäristövastuun vaateisiin kun asiakas sitä kysyy. Näin hyvä kauppa ei mene ohi ainakaan sen vuoksi, että ympäristötyö yrityksessä laahaa.

Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän avulla ympäristövastuu on helppo todentaa, ja järjestelmän rakentaminen etenee vaivattomasti ympäristöasiantuntijamme johdolla. Liity siis kasvavaan joukkoomme samantien. Jos olet jo asiakkaamme, ota vinkit talteen ja hyödynnä Ekokompassia erottautumistekijänä kilpailutuksiin osallistuessa ja muista vaatia ympäristövastuuta myös sidosryhmiltä!

”Asiakkaat osaavat nykypäivänä arvostaa ympäristövastuuta ja vaikka kilpailutuksissa ei aina varsinaisesti vaadita ympäristöjärjestelmää, olemme mekin saaneet tarvittavat lisäpisteet juuri ympäristötyöstämme.”

Jussi Turunen, Saimaan Sisäilma Oy
Haluatko tietää, miten Ekokompassi soveltuu teille?

Lataa ilmainen opas!

Helppokäyttöiset, valmiit työkalut ympäristötyöhön kaikilla toimialoilla

Uusimmat artikkelit